Dakkapel aftimmeren, wat houdt het in?

Mike avatar

Mike op 26-08-2015

Vaak ontstaat er verwarring wanneer er wordt gesproken over het aftimmeren van een dakkapel, want wat houdt dat nou eigenlijk in? Wordt er met het aftimmeren van een dakkapel de binnenkant of ook de ruimtes en balken rond de dakkapel bedoeld? Een vraag die veel wordt gesteld en hieronder kort wordt beantwoord.

Dakkapel aftimmeren
Wanneer er gesproken wordt over het aftimmeren van een dakkapel wordt er bedoeld: het bekleden van de binnenkant.

Bekleden binnenkant dakkapel

Het bekleden van de binnenkant wordt met isolatiemateriaal gedaan, zo worden de folies en de vurenhouten balken weggewerkt achter plaatmateriaal. Het meest gebruikte plaatmateriaal is spaanplaat, MDF of gips.

Kosten aftimmeren ruimtes rondom dakkapel

Er kan ook worden gekozen om de dakkapel niet aan de binnenkant af te laten timmeren, er kan dan zo'n €250 tot €500 worden bespaard. Toch wordt er vaak voor net iets meer gekozen. Veel mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om de nieuw aangebrachte constructiebalken en de holle ruimtes die rondom de dakkapel zitten te isoleren, op deze manier kan er eenvoudig energie worden bespaard. Ook laten ze vaak de constructiebalken en de holle ruimtes wegwerken met plaatmateriaal dat zelf wordt gekozen.

Voordelig uw dakkapel laten aftimmeren

Een dakkapel specialist kan meer voor u betekenen dan alleen het aftimmeren. De specialist kan ook handige schuifdeuren of wanden voor u plaatsen. Het inschakelen van een specialist kan vaak stukken voordeliger dan u denkt. Door dakkapel offertes aan te vragen en te vergelijken kunt u tot wel 40% besparen.

Het aanvragen en vergelijken is snel, eenvoudig, gratis en geheel vrijblijvend. U kunt dus op uw gemakje de offertes vergelijken zonder dat u ergens aan vast zit. U beslist zelf of u met iemand in zee gaat.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!