Dakkapel isoleren en ongedierte

Mike avatar

Mike op 25-03-2016

Wanneer je de dakkapel wilt laten isoleren (of al geïsoleerd hebt), wil je je natuurlijk geen zorgen maken over ongedierte die in no­-time gehakt maken van het isolatiemateriaal. Moet je je zorgen maken is dan de vraag? Je ontdekt het antwoord in onderstaand artikel. Lees snel verder!

dakkapel en ongedierte

Ongedierte en isolatiemateriaal

Vooral muizen hebben het nog wel eens voorzien op de dakkapel. De kleine rakkers zijn behendig en hebben genoeg aan het kleinste kiertje. Isolatiemateriaal kan dan een warm nest vormen en als woningbezitter is een muizenkolonie in de dakkapel wel het laatste waar je op zit te wachten.

Niet gevreesd, want zo'n vaart hoeft het allemaal niet te lopen. Ongedierte kan isolatiemateriaal aanzien als voedsel en ja, het is soms heerlijk materiaal om te nestelen, maar anno 2016 hoef je je niet echt zorgen te maken. Mits je voor het juiste isolatiemateriaal kiest en de vakman die de isolatie komt installeren zijn vak verstaat tenminste.

Natuurlijke materialen

Isolatiematerialen die je beter niet kunt gebruiken zijn isolatiematerialen gemaakt van natuurlijke materialen of isolatiematerialen die in een soepele, dan wel losse verpakking zitten. Wol is hier een goed voorbeeld van. Muizen, ratten en ander ongedierte zijn hier dol op en kunnen zich makkelijk een weg banen door het isolatiemateriaal. Gelukkig zijn isolatiespecialisten en fabrikanten slim. Er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van chemische materialen of minerale wol, waardoor ongedierte het isolatiemateriaal niet langer voor voedsel aanziet.

Het tegengaan van nestvorming is een taak voor de isolatiespecialist. Je kunt namelijk wel kiezen voor stevig en/of samengeperst isolatiemateriaal, maar de plaatsing van het materiaal is even belangrijk. Een isolatiespecialist zal daarom altijd secuur alle gaten en kieren afdichten zodat ongedierte geen kans meer krijgt om toegang te krijgen tot het isolatiemateriaal. Wanneer je zelf aan de slag gaat met het isoleren van de dakkapel (of vloer, muren etc.) zul je hier zelf natuurlijk erg goed op moeten letten. Voorkomen is altijd beter dan genezen.

Wanneer je het isoleren uitbesteedt

Als je besluit dat een vakman de werken uit mag voeren is het goed om te weten dat je vrij gemakkelijk kunt besparen op de kosten voor de isolatiespecialist. Isolatiespecialisten hanteren onderling namelijk uiteenlopende prijzen voor hun diensten. Door offertes op te vragen van meerdere firma's verzeker je jezelf altijd van de laagste kostprijs. Hierdoor bespaar je aanzienlijk en in veel gevallen kan de besparing al snel oplopen tot 40% of meer.

Altijd doen dus als je de werken laat uitvoeren door een specialist.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!