Dakkapel met plat dak, wat zijn de voordelen?

Mike avatar

Mike op 09-03-2015

Een dakkapel met plat dak is erg populair. Er zitten namelijk vele voordelen aan dit standaard model, zoals de mogelijkheid om vergunningsvrij te bouwen. Met welke kosten moet u rekening houden als u een dakkapel wilt met plat dak?

Dakkapel met plat dak

Prijzen dakkapel

Voor een prefab dakkapel, met een plat dak, kunt u rekenen op een prijs tussen de €3.250 en €4.250. Bij deze prijzen is uitgegaan van een standaard maat van 250 cm breed. Wanneer u benieuwd bent naar de exacte prijzen raden wij u aan om meerdere offertes te vergelijken.

Voordelen dakkapel met plat dak

Een dakkapel met plat dak past bijna op alle soorten woningen. Zowel prefab als traditionele dakkapellen worden meestal gebouwd met een plat dak en zijn beide verkrijgbaar in zowel hout als kunststof. De voordelen van een dakkapel met plat dak zijn: de voordelige keuze, eenvoudig te plaatsen en vergunningsvrij.

Voordelige keuze

De prijs van een dakkapel met plat dak is lager dan die van andere modellen. Dit komt doordat voor deze dakkapellen de constructie van uw dak niet zoveel aangepast hoeft te worden, dit is met een schuin dakoppervlak wel anders. Vandaar de voordelige keuze.

Eenvoudig te plaatsen

Een dakkapel met plat dak is erg gemakkelijk te plaatsen. Dit is namelijk een standaard model dat om weinig aanpassingen van de dakconstructie vraagt. Ook hebben dakkapellen specialisten veel ervaring met het plaatsen hiervan, hierdoor kan een dakkapel in sommige gevallen binnen één dag geplaatst zijn.

Vergunningsvrij

Een groot voordeel en belangrijke reden om voor een dakkapel met plat dak te kiezen is dat deze mogelijk vergunningsvrij geplaatst kunnen worden. Een horizontaal dakvlak is één van de voorwaarden om de constructie zonder bouwvergunning te mogen plaatsen. Andere voorwaarden hebben te maken met de positie van de dakkapel op uw dak.

Schuin dak

U kunt natuurlijk ook een model met een ander uiterlijk kiezen, u kunt dan kiezen voor een dakkapel met een schuin dak. Dakkapellen met een plat dak hebben vaker onderhoud nodig doordat bladeren en andere rommel hierop blijft liggen. U moet dan regelmatig het dak schoonmaken. Bij een schuin dak heeft u hier minder last van.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!