Dakkapel schilderen, hoe werkt het?

Mike avatar

Mike op 16-11-2015

Het schilderen van uw dakkapel kan de levensduur ervan flink verbeteren. Daarnaast kan u met het schilderen ervoor zorgen dat een dakkapel opvalt, of juist niet. Maar hoeveel kost een schilderbeurt voor uw dakkapel eigenlijk?

Dakkapel schilderen

Waarom uw dakkapel laten schilderen?

Bij een nieuw geplaatste houten dakkapel is het van belang om deze te laten beschilderen, aangezien deze alleen nog maar een grondverflaag hebben bij plaatsing. Het regelmatig schilderen van een houten dakkapel kan de levensduur ervan flink vergroten, aangezien de verf het hout helpt beschermen tegen weersomstandigheden. Kozijnen, boeiboorden en de zijkanten van een dakkapel hebben regelmatig schilderwerk nodig. U kunt het best om de 4 jaar uw dakkapel laten schilderen. Als u beschadigingen ziet aan het schilderwerk is het aan te raden om direct uw dakkapel een nieuwe onderhoudsbeurt te geven.

Wat kost het om uw dakkapel te laten schilderen?

Om uw dakkapel te laten schilderen moet u rekening houden met een gemiddelde prijs die ligt tussen de 500 en 1000 euro. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de grootte van uw dakkapel. Daarnaast moet er een steiger gehuurd worden á 75 euro per week. Als u wilt weten hoeveel het schilderen van uw dakkapel moet kosten, dan is het aan te raden om een specialist te laten kijken naar uw specifieke situatie.

Dakkapel schilderen? Raadpleeg een specialist!

Als u het schilderen van uw dakkapel liever overlaat aan specialisten, dan is het aan te raden om meerdere specialisten met elkaar te vergelijken. Dit kunt u het best doen middels offertes, deze zijn gratis, vrijblijvend een geven u een gemakkelijk overzicht wat de kosten in uw situatie zullen zijn. Het vergelijken van offertes kan u flink wat geld besparen, aangezien de prijzen tussen de specialisten nogal kunnen verschillen.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!