Sleepdakkapel, een nieuwe trend?

Mike avatar

Mike op 10-08-2015

Als het om dakkapellen gaat kiest de gemiddelde Nederlander vaak voor een dakkapel met een plat dak. De Belgen en Duitsers zijn wat dat betreft veel enthousiaster over de sleepdakkapellen.

Sleepdakkapel
Deze dakkapellen hebben net als de platdak dakkapellen rechte zijwanden. Maar een van de oorzaken dat een sleepdakkapel niet vaak in Nederland voorkomt is dat er bij zulke dakkapellen een vergunning moet worden aangevraagd.

Verschillen platdak- en sleepdakkapel

Het eerste verschil tussen de platdak-dakkapel en sleepdakkapel is al kort aangehaald. Bij een dakkapel met een plat dak, is het niet nodig om een vergunning aan te vragen. Bij een sleepdakkapel moet u juist wel een vergunning aanvragen bij de gemeente. Daarnaast maakt een platdak dakkapel gebruik van een dak met EPDM dakbedekking. Een sleepdakkapel heeft een dak waarop dezelfde dakpannen kunnen worden gelegd als uw gewone dak. Dit zorgt voor een veel mooier beeld.

Sleepdakkapel: de prijs

Een sleepdakkapel is vaak wel wat duurder dan een platdak dakkapel. Als u een sleepdakkapel van 4 meter breed wilt met de kozijnen, zijwanden en boeideel van kunststof betaalt u al gauw zo rond de 7000 euro, inclusief vergunningen en montage. Deze prijs is wel indicatief, aangezien de prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders enorm kunnen verschillen.

Het is daarom ook verstandig om meerdere dakkapelbedrijven te vergelijken middels offertes. Door deze offertes kunt u flink besparen op het plaatsen van een dakkapel.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!