Werkzaamheden aan de dakkapel

Mike avatar

Mike op 18-10-2017

Werkzaamheden aan de dakkapel

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Heb je onlangs een nieuwe dakkapel op de woning laten plaatsen? In dat geval zul je van de verschillende voordelen van een dakkapel profiteren. Denk bijvoorbeeld aan de extra ruimte die je met de dakkapel verkregen heeft, het extra licht binnen de ruimte, enzovoorts. Houd er echter rekening mee dat je de dakkapel regelmatig moet laten onderhouden, om de kans op vervelende complicaties rond de dakkapel tegen te gaan.

Denk bijvoorbeeld aan een lekkage! Een lekkage is vaak het gevolg van beschadigingen aan de dakbedekking op de dakkapel. Door deze dakbedekking goed te laten onderhouden is de kans op lekkages klein, zo stel een specialist in dakwerken uit Aalst.

Onderhoud aan de dakbedekking uitvoeren

Deze specialist geeft aan dat veel huishoudens het belang van regelmatig onderhoud aan hun dakbedekking onderschatten. Zeker in de herfst- en wintermaanden is de kans op beschadigingen aan de dakbedekking relatief groot. In deze periode slaan takken en kleine steentjes tegen de dakbedekking, waardoor er gaatjes en scheurtjes in de dakbedekking ontstaan. Door deze regelmatig te onderhouden kunnen dergelijke beschadigingen in een vroeg stadium worden aangepakt. Zo kan een ernstige waterschade aan de dakkapel voorkomen worden.

Mogelijke gevolgen van een lekkage

De constructie van de dakkapel zal grotendeels van hout gemaakt zijn. Aan de bovenzijde bevindt zich de dakbedekking en de voorzijde is vaak bedekt met ruiten om voor voldoende licht in de ruimte te zorgen. Bij een lekkage sijpelt het vocht via de dakbedekking richting de houten constructie, waarbij het in het hout zal trekken. Dit zorgt voor houtrot, wat erg moeizaam te herstellen is. Daarbij brengt het herstel van houtrot hoge kosten met zich mee. Naast het houtrot kan er schimmelvorming op de muren en het plafond van de dakkapel ontstaan. Reden genoeg om de kans op lekkages aan de dakkapel zo klein mogelijk te maken!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!