Dakkapel plaatsen

Het is mogelijk om uw dakkapel in één dag te laten plaatsen, vaak gebeurd dit ook doordat er prefab dakkapellen gebruikt worden. Het plaatsen kan op meerdere manieren, dit verschil zit hem in het type dakopbouw: prefab en traditioneel.

Dakkapel plaatsen

Prefab dakkapel

Het laten plaatsen van een prefab dakkapel is een relatief gezien snel geklaarde klus. Dit komt omdat de onderdelen van tevoren in de fabriek worden gemaakt. Veel handelingen zijn geautomatiseerd waardoor de productie in enkele dagen afgerond is, de levertijd van de dakkapel is hierdoor kort.

Op de dag van plaatsing komen de aannemers al vroeg, ze beginnen met het maken van de uitsparing in het dak en het afvoeren van sloopmateriaal. Hierna wordt het volledige dakkapel op uw dak getild en begint het afwerken. De plaatsing van een prefab dakkapel gebeurd meestal binnen één dag!

Traditioneel dakkapel

Wanneer u uw dakkapel traditioneel laat plaatsen wordt uw dakkapel ter plekke op uw dak gemaakt, hierdoor heeft u niet te maken met levertijden. Er wordt een uitsparing gemaakt in uw dak en er wordt een basisconstructie gebouwd, hierna wordt het dak zo snel mogelijk waterdicht gemaakt. In de tussentijd wordt uw dak afgedekt met zeil. Daarna worden alle onderdelen geplaatst en afgewerkt. De plaatsing op traditionele wijze varieert tussen enkele dagen en enkele weken.

Controleren van de dakkapel na plaatsing

Wanneer het plaatsen klaar is, is het verstandig dit te controleren. U kijkt dan of alles volgens afspraak is uitgevoerd. Dit kunt u zelf doen of u kunt dit uitbesteden, bij uitbesteding vraagt u een bouwkundige keuring aan. Hierdoor heeft u juridisch bewijs bij eventuele gebreken. Wanneer u zelf controleert moet u letten op het openen en sluiten van ramen, de plek van de ventilatieroosters, de kleuren van het materiaal en de afgesproken afwerking.

U kunt veel geld besparen op het plaatsen van uw dakkapel door offertes van meerdere aanbieders goed met elkaar te vergelijken. Hier kunt u geheel vrijblijvend meerdere offertes aanvragen en deze vergelijken in prijs en kwaliteit.

Vragen

Dat mag altijd.

Onze dakkapel specialisten bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde dakkapel bedrijven.
Omdat u van meerdere dakkapel specialisten (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw dakkapel!
U beslist altijd zelf of u de klus uiteindelijk laat uitvoeren door een dakkapel specialist. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.