Dakkapel

Een dakkapel is eigenlijk een dakopbouw die op het dak van woning wordt geplaatst. Hiermee wordt eenvoudig een toename aan leefbare ruimte gecreëerd in huis. Lees hieronder meer over de voordelen van een dakkapel.

Dakkapel

Voordelen van een dakkapel

Woningen met een schuin dak hebben doorgaans een redelijk vloeroppervlak waarvan de beloopbare ruimte wordt beperkt doordat het dak dus schuin afloopt. Met een dakkapel kan eenvoudig de praktische ruimte worden vergroot. Daarnaast komt er zo ook meer licht binnen door de ramen van de dakkapel. Mede hierdoor kunt u een zolder of opbergruimte eenvoudig omtoveren tot bijvoorbeeld slaapkamer. Doordat er dan ook ramen zijn die geopend kunnen worden is goede ventilatie ook mogelijk.

Het is daarnaast ook mogelijk om meer licht in huis te laten en beter te ventileren door dakramen of dakvensters te laten plaatsen.

Een dakkapel is een echte meerwaarde voor uw woning. Uw woning wordt groter, er is meer ruimte, 'nutteloze' ruimtes kunnen omgetoverd worden tot bruikbare ruimtes en uw woning oogt van buiten daarnaast ook groter. Dit is een voordeel ten opzichte van de andere huizen in uw straat en omgeving. De waarde van uw woning zal fors stijgen wanneer u beslist een dakkapel of dakopbouw te laten plaatsen.

Nog een groot voordeel van dakkapellen is dat deze onderhoudsarm zijn, u heeft er bijna geen omkijken naar. Het enige wat u hoeft te doen is deze af en toe af te nemen met een vochtig doekje. Wanneer u kiest voor een houten dakkapel zult u deze ongeveer om de 5 jaar van een likje verf moeten voorzien.

Prefab of traditioneel dakkapel

Er kan een keuze worden gemaakt tussen een traditionele dakkapel en een prefab dakkapel. Een prefab dakkapel wordt kant en klaar op het dak geplaatst. Een traditionele dakkapel wordt ter plekke op het dak gebouwd.

Dakkapel prijs

De prijs van een dakkapel kan nogal variëren. Deze hangt namelijk af van een aantal factoren zoals onder andere het type dakkapel, de keuze voor materialen, de grootte, maar ook in hoe verre u dakkapel aanbieders met elkaar vergelijkt. Voor een nauwkeurige en scherpe prijs vergelijkt u dus het beste meerdere aanbieders met elkaar.

Dakkapel vergunning

Het plaatsen van een dakkapel kan zonder een vergunning als deze aan bepaalde voorwaarden voldoet. De regels die bepalend zijn of er wel of niet een vergunning moet worden aangevraagd betreffen voornamelijk de plaatsing van de dakkapel op het dak. Meer informatie hierover vindt u op de pagina over de dakkapel vergunning.

Wanneer de dakkapel niet aan deze eisen voldoet zal er een dakkapel vergunning moeten worden aangevraagd. Een aanvraag kan worden ingediend bij de gemeente.

Dakkapel aanbieders vergelijken

Het mag duidelijk zijn dat een dakkapel vele voordelen met zich mee brengt. Wanneer u diverse dakkapel aanbieders met elkaar vergelijkt bent u eenvoudig in staat om tegen een scherpe prijs gemakkelijk meer ruimte en licht te creëren in huis.

Vragen

Dat mag altijd.

Onze dakkapel specialisten bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde dakkapel bedrijven.
Omdat u van meerdere dakkapel specialisten (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw dakkapel!
U beslist altijd zelf of u de klus uiteindelijk laat uitvoeren door een dakkapel specialist. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.