Dakopbouw

Wanneer u op zoek bent naar meer woonruimte kan een dakopbouw de perfecte oplossing zijn. Wanneer u een woning heeft met een plat dak kan een dakopbouw in één klap zorgen voor 33% meer woonruimte. Een opbouw over de gehele oppervlakte levert ruimte op voor twee of drie slaapkamers en/of bijvoorbeeld een extra badkamer.

Dakopbouw
Een dakopbouw kan in vele varianten geplaatst worden.

Nokverhoging

Een goed alternatief voor een groot dakkapel is een nokverhoging. Bij een nokverhoging wordt de nok (punt) van uw dak verhoogd. Hierdoor wordt er extra ruimte gecreëerd. Dit is wel een flinke verbouwing, uw dakconstructie veranderd namelijk meer dan als wanneer u alleen een dakkapel laat plaatsen.

Prijzen voor een nokverhoging liggen over het algemeen hoger dan bij een dakkapel, maar uw zolder verandert met een nokverhoging in een grote lichte extra kamer. De prijzen liggen hoger doordat de dakconstructie aangepast moet worden en het meer tijd en materiaal kost. Voor een goede prijsschatting voor uw situatie kunt u het beste meerdere offertes aanvragen en goed met elkaar vergelijken.

Er zijn verschillende soorten nokverhogingen:

Verlegde nok (éénzijdig)

Bij een éénzijdige nokverhoging wordt het dakvlak aan één kant verlengd. Hierdoor ontstaat extra ruimte aan de andere kant van het dak. Hoe verder u de nok verlengd, hoe meer ruimte
er ontstaat.

verlegde nok

Verhoogde nok (tweezijdig)

Bij een tweezijdige verhoging wordt de gehele constructie als het ware omhoog getild. Zo ontstaat er aan twee kanten extra ruimte, zo lijkt het net alsof u een extra verdieping heeft.

verhoogde nok

Een nokverhoging is de beste manier om ruimte te winnen, ook stijgt uw huis in waarde door een nokverhoging. Het beloopbare vloeroppervlak van uw woning wordt groter, nog meer dan bij een
dakkapel. Dit is belangrijk voor de taxatie van uw woning wanneer u deze wilt verkopen.

Vraag hier geheel vrijblijvend meerdere offertes aan en bespaar tot wel 40% op uw nokverhoging.

Vragen

Dat mag altijd.

Onze dakkapel specialisten bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde dakkapel bedrijven.
Omdat u van meerdere dakkapel specialisten (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw dakkapel!
U beslist altijd zelf of u de klus uiteindelijk laat uitvoeren door een dakkapel specialist. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.